ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA  KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Το αγγούρι για όλες τις δουλειές!

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στο ζήτημα των αγγουριών: αυτοί που τα αγαπούν και αυτοί που τα μισούν. Εσείς που δεν είστε φίλοι των αγγουριών ως προς το να τα τρώτε, θα γίνετε αχώριστοι φίλοι πια μόλις μάθετε τις δουλειές που μπορούν να φέρουν εις πέρας με επιτυχία. Απλά επισκεφτείτε το μανάβικο της γειτονιάς σας και γεμίστε τη σακούλα με 12 αγγούρια. Αν χρειαστεί όμως να φάτε, κάντε την καρδιά σας πέτρα και πιείτε και αυτό το ποτήρι.
Μόνο ένα αγγούρι περιέχει βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Το αγγούρι είναι γνωστό ως το καλύτερο φυσικό διουρητικό και είναι πολύ ευεργετικό για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στα νεφρά τους και στην ουροδόχο κύστη.  Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο το καθιστά πολύ χρήσιμο για συνθήκες υψηλής και χαμηλής πίεσης του αίματος. Παράλληλα, περιέχει πυρίτιο και θείο που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Μάλιστα, ένα μείγμα από χυμό αγγουριού με χυμό καρότου λέγεται ότι είναι ευεργετικό για ρευματικές παθήσεις και ουρική αρθρίτιδα, η οποία είναι αποτέλεσμα του υπερβολικού επιπέδου ουρικού οξέος στο σώμα. Έπειτα, ο χυμός αγγουριού βοηθά σε ασθένειες των δοντιών και των ούλων.
Οι χρήσεις του αγγουριού
1. Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και των ρυτίδων
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι γυναίκες βάζουν τα αγγούρια στα μάτια τους; Τα αγγούρια ενεργοποιούν το κολλαγόνο στο δέρμα και έτσι συμβάλλουν στη μείωση του πρηξίματος. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να τρίψετε ένα αγγούρι σε ένα προβληματικό σημείο του σώματός σας για να μειώσετε την κυτταρίτιδα; Μάθετε επίσης ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στις ρυτίδες!
(Για να χρησιμοποιήσετε τα αγγούρια ως θεραπεία στην περιοχή των ματιών, πάρτε ένα κρύο αγγούρι από το ψυγείο και κόψτε δύο χοντρές φέτες. Βρείτε ένα άνετο μέρος για να χαλαρώσετε και τοποθετήστε τα αγγούρια στα μάτια σας για περίπου 10 έως 15 λεπτά.)
2. Ξεθολώστε τα τζάμιαΤο αγγούρι για όλες τις δουλειές
Μετά το ντους συνήθως έχετε να αντιμετωπίσετε τα θολά τζάμια του μπάνιου από τους υδρατμούς. Ποιος έχει χρόνο γι’ αυτό, όταν τα παιδιά είναι σε εγρήγορση; Δοκιμάστε να τρίψετε μια φέτα αγγουριού στον καθρέφτη, ενώ παράλληλα θα αποκτήσετε ένα αρωματικό spa που θα ενισχύσει τη διάθεσή σας.
3. Απαλλαχθείτε από πονοκεφάλους
Υποφέρετε από πονοκεφάλους από τις πολλαπλές επιχειρηματικές συναντήσεις ή κυνηγώντας τα μωρά σας όλη την ημέρα ή εξαιτίας του hangover; Όποιος και αν είναι ο λόγος εσείς φάτε λίγο αγγούρι πριν ξαπλώσετε και ξυπνήστε ανανεωμένοι και χωρίς πονοκέφαλο. Τα αγγούρια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε ζάχαρη και ηλεκτρολύτες με αποτέλεσμα να τροφοδοτούν τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν στο σώμα σας.  Έτσι, συμβάλλουν στην αποφυγή του hangover ή στην πρόληψη του πονοκεφάλου.
4. Σβήστε τους τοίχους
Το αγγούρι λειτουργεί και ως γόμα, καθώς σβήνει με επιτυχία κραγιόν και μαρκαδόρους από τον τοίχο. Πάρτε ένα αγγούρι (χωρίς να το έχετε ξεφλουδίσει) και τρίψτε το κραγιόν από τον τοίχο σε περίπτωση που το μικρό σας επιδόθηκε στην τέχνη της ζωγραφικής χωρίς όρια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να διαγράψετε ένα λάθος από στυλό.
5. Καταπολεμά τη δυσοσμία
Μόλις τελειώσατε από ένα επαγγελματικό γεύμα και συνειδητοποιήσατε ότι δεν έχετε τσίχλα; Πάρτε μια φέτα αγγουριού και πιέστε την στον ουρανίσκο σας με τη γλώσσα σας για 30 δευτερόλεπτα για να εξαλείψει την κακή αναπνοή. Αυτό σίγουρα θα σκοτώσει τα βακτηρίδια που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της κακής αναπνοής.
6. Χαρίζει ενέργεια
Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι το απόγευμα, η λύση δεν βρίσκεται στον καφέ από τα mikel. Επιστρέψτε γρήγορα σπίτι και φάτε ένα αγγούρι. Περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες και βιταμίνη Β για να σας χαρίσει ενέργεια με υγιεινό τρόπο.  Η σόδα, ο καφές και τα ενεργειακά ποτά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας.
7. Περιποιείται το πρόσωπό σας
Κόψτε ένα αγγούρι και βράστε το σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα συστατικά του αγγουριού αναμειγνύονται με τον ατμό. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκύψτε πάνω στην κατσαρόλα αφήνοντας τον ατμό να διαπεράσει το πρόσωπό σας. Το δέρμα σας θα είναι πιο λαμπερό και υγιές από ποτέ, και θα αισθανθείτε ήρεμοι και ανανεωμένοι.
Το αγγούρι για όλες τις δουλειές8. Βερνίκι παπουτσιών
Κόψτε μια φέτα από αγγούρι και τρίψτε το στο παπούτσι σας. Αυτό όχι μόνο θα δώσει λάμψη, αλλά και θα απωθεί το νερό.
9. Ελέγχει τα παράσιτα
Βάλτε τρεις ή τέσσερις φέτες αγγουριού σε ένα μπολ  και τοποθετήστε το στον κήπο σας. Τα συστατικά στο αγγούρι προκαλούν δυσφορία στα παράσιτα με αποτέλεσμα να μετακομίσουν από τον κήπο σας.
10. Ηλιακό έγκαυμα
Μερικές φορές ένα αντηλιακό δεν προστατεύει τα παιδιά σας από τα ηλιακά εγκαύματα. Αν έχει λοιπόν καεί κάποιος στην οικογένειά σας και δεν έχετε aloe vera, τρίψτε λίγο αγγούρι στο σημείο.
11. Αρτηριακή πίεση
Το αγγούρι είναι γνωστό ότι θεραπεύει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν δεν το γνωρίζετε, απλά προσθέστε αγγούρια στην καθημερινή διατροφή σας. Υπάρχει επίσης σε εξέλιξη έρευνα για τη χρήση των αγγουριών με σκοπό τη μείωση της χοληστερόλης.
12. Θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα
Εάν είστε δυσκοίλιοι, δοκιμάστε να φάτε ένα αγγούρι. Εάν πάσχετε από χρόνια δυσκοιλιότητα, δεν έχετε παρά να προσθέσετε το αγγούρι στην καθημερινή διατροφή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: